Jul 08, 2019 - De Wolden Summer Sale: kweekvijver voor internationaal talent

In 2007 organiseerden Jan Broek, VDL Stud en HBC Stal de eerste editie van De Wolden Summer Sale; een veiling met streng geselecteerde springpaarden en beloftevolle veulens. Door de jaren heen is De Wolden Summer Sale tot een begrip uitgegroeid en jaarlijks vormt de veiling een vast onderdeel van het internationale Concours Hippique De Wolden. En niet zonder succes: bijna 60 procent van alle verkochte veulens en sportpaarden zijn op internationaal niveau geklasseerd en meer dan 60 paarden springen reeds op 1.40m-niveau of hoger.

 

 

Meer en meer voormalige veilingpaarden en/of –veulens van De Wolden Summer Sale breken door op het hoogste niveau. Zo maakte Etos HBC (Cantos x Kroongraaf) dit jaar zijn opwachting op meerdere Global Champions Tour-wedstrijden onder zowel Ibrahim Bisharat als Abdel Saïd. Ook zette Colarde E (Chacco Blue x Voltaire) zich dit jaar onder Tom Sanders nog eens extra op de kaart door te debuteren op 1.60m-niveau in Nörten-Hardenberg. Daarnaast zorgde Cicomein VDL (Chacco Blue x Jus de Pomme) onder Jonas Vervoort voor mooie resultaten op Spruce Meadows, Calgary.

Andere oude bekenden van De Wolden Summer Sale zijn bijvoorbeeld Zilversprings (Elizabeth Gingras CAN), Estoril de Vardag (Ahmed Mansour JOR), Cavarola (Christopher Surbey CAN & Ben Asselin CAN), Adamo (1.60m, Chloe Reid USA & Molly Ashe Cawley USA), Eleganto (Robbert Ehrens NED & Sophia Siegel USA), Biallon (Tina Yates USA), Bling Bling (Eion McMahon IRL & Abdullah Al Sharbatly KSA), Valdato G (Julia Kayser AUT & Cara Raether USA), Benibantos (Alireza Bakhtiari IRI) en Another Pleasure (Robert Vos NED & Peter Geerink NED).

 

Comeback van Tatjana

Eén van de succesvolste springpaarden uit de eerste editie in 2007 is zonder twijfel Tatjana (Niagara x Damiro). Tatjana kwam onder het zadel van de Libanese springruiter Emile Karim Fares en boekte vele successen op Grand Prix-niveau. Zo kwamen zij in actie op Spruce Meadows, Calgary, eindigde ze als vijfde in de Grote Prijs van Zuidwolde in 2012 en name zij deel aan de Grote Prijzen van Eindhoven, Moorsele, De Steeg, Roosendaal, et cetera.

Dit jaar zal Tatjana terugkeren op De Wolden Summer Sale; uiteraard niet als veilingpaard, maar als moeder van één van de veilingveulens. Het hengstveulen Oranje Royale is een zoon van de uiterst succesvolle Tatjana en daarmee is de cirkel rond voor De Wolden Summer Sale. Oranje Royale werd gefokt door springruiter Karim Fares zelf, die zijn eigen stal runt in Veeningen. Oranje Royale is een zoon van de Grand Prix-springhengst Urano de Cartigny, die succesvol is met de Franse amazone Felicie Bertrand.

 

Woensdag presentatie, zaterdag veiling

Vijftien hoogst interessant gefokte springveulens en tien uiterst getalenteerde springpaarden worden op zaterdag 13 juli vanaf circa 19.00 uur geveild op alweer de dertiende editie van De Wolden Summer Sale. Op woensdag 10 juli vindt de presentatie van de sportpaarden plaats om 17.00 uur.  Deze presentatie van de springpaarden is live te volgen via Clip My Horse.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via .(JavaScript must be enabled to view this email address) of door te bellen naar Jan Broek (+316 53418452) of Janko van de Lageweg (+316 51815225).

Jul 25, 2018 - Topprijzen in de Wolden Summer Sale 2018

Honderden belangstellenden waren zaterdagavond afgekomen op de Summer Sale op het terrein van CH de Wolden. Het is inmiddels een goede traditie dat op de zaterdagavond van het eerste deel van het concours in Veeningen, talentvolle 5-, 6- en 7-jarige springpaarden en topgefokte springveulens worden geveild. Het was de rap pratende Belgische veilingmeester Frederik de Backer die de belangstellenden aanspoorde te bieden op de toppers.  De veiling van paarden en veulens mocht zich verheugen in een grote belangstelling van vele ruiters, staleigenaren en paardenhandelaren. Er werd fors geboden en de bedragen die werden neergeteld voor de talentvolle dieren waren niet mis. Vooral op de veulens werd flink en boven verwachting geboden. Het duurste veulen, Navarone Termo (Harley VDL), wisselde van eigenaar voor een bedrag van maar liefst 28.000 euro. Maar ook voor andere veulens werden pittige bedragen neergeteld.

Voor de talentvolle 5-, 6- en 7-jarige springpaarden was eveneens grote belangstelling. Het toppaard van de veiling werd de in 2012 geboren Charlie, afstammeling van Corrado I x Aljano. Deze schimmel bracht het bedrag van 140.000 euro op.

Naast de verkoop van paarden en veulens is bij de Summer Sale altijd er een veiling van een bijzonder item, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Deze verkoop ging vooraf aan de veiling van veulens en paarden. Er werd een restaurantbon van het twee-sterrenrestaurant De Groene Lantaarn geveild en die bon leverde een bedrag op van maar liefst 2150 euro.

Dat geld gaat naar het zwembad De waterlelie in Zuidwolde, waar de wens leeft een familieglijbaan aan te schaffen. Voorzitter Jaap Slob en Joke Kloeze, beiden van Stichting Zwembad De Waterlelie, namen zeer verguld de symbolische cheque in ontvangst van CH de Wolden-voorzitter Christiaan Hendriksen.


Prijzen springveulens:
Nibolensky (Ibolensky – Cantos) € 5.500
Nashville (Gullit HBC – Biscayo) € 12.000,-
Genie van Klein Statum Z (Glasgow vt Merelsnest- Dallas) € 12.000,-
Nova-Sina (Comthago – Campbell) € 7.500,-
Nickelback (Gullit HBC – Niagara) € 19.000,-
New California (Bubalu – Zirocco Blue) € 5.500,-
Carvalho AWH Z (Carrera – Canturo) € 10.000,-
Navarone Termo (Harley – Alicante HBC) € 28.000,-
Nisolde (Douglas – Indoctro) € 13.000,-
Le Grande MV Z (Levisto – Alicante HBC) € 8.500,-

image

Prijzen springpaarden:
Ilmar HBC (Dantos – Voltaire) € 26.000,-
Incognito (Chello III – Rossini) € 26.000,-
Iniesta (Durrant – Emilion) € 50.000,-
Innsbruck (Cardento – Ahorn) € 30.000,-
Charlie (Corrado I – Aljano) € 140.000,-
Heddick (Baltic – Oklund) € 22.000,-
Herre (Balou du Rouet – Numero Uno) €  28.000,-
Honeypenny W (Bubalu – Montender) € 110.000,-
Homer V (Azteca – Corland) € 30.000,-


image

Jul 16, 2017 - Gindependence J.W.B. voor € 200.000,- naar Amerikaanse koper

Op het terrein van CH De Wolden werd zaterdagavond de veiling van talentvolle vijf- zes- en zevenjarige springpaarden en top gefokte springveulens gehouden. Onder de naam Summer Sale gingen tien veulens en negen paarden van de hand. Topper onder de talentvolle springpaarden was Gindependence J.W.B., een in 2011 geboren merrie, gefokt door J. W Barsema uit Winsum. Gindependence J.W.B. bracht maar liefst 200.000 euro op. Het is een dochter van de veelbelovende Baltic VDL, die tegenwoordig met James Billington op Grand Prix niveau springt. Gindependence J.W.B. is een merrie die niet alleen opvalt door haar type en uitstraling, maar ook vanwege haar springkwaliteiten. Het paard lijkt over veel vermogen te beschikken en is momenteel al actief in het M-springen.

Een goede tweede was Gold Finger. Deze in 2011 geboren ruin is een nazaat van de hengst Carrera VDL. Gold Finger is een mooie en getalenteerde zesjarige ruin die nu al Z-parcoursen springt. Het paard heeft een geweldige springtechniek en combineert dat met een goede galop en veel balans. Tijdens de veiling was Gold Finger erg in trek bij kopers en het dier ging van de hand voor een prijs van 135.000 euro.

Bij de veulens was voor Maximus DB veel belangstelling. Dit op 2 mei geboren hengstveulen is een nakomeling van de hengst Cornet Obelensky en de ster merrie Fenety, die afstamt van de waardevolle vererver Cantos. Maximus DB, gefokt door D. Benschop uit Harmelen bracht op de Summer Sale een bedrag van 11.500 euro op.

Ook was er een veiling voor het goede doel. Daardoor kan er maar liefst 1600 euro op de rekening van de Voedselbank Zuidwest-Drenthe worden bijgeschreven. Dat was de opbrengst van de veiling van de lunchbon van het twee-sterren restaurant De Groene Lantaarn. Zaterdagavond werd die bon voor het goede doel geveild tijdens de CH De Wolden Summer Sale. Tonie Mulder en Arend Nijstad van de voedselbank waren er bijzonder blij mee en ontvingen de symbolische cheque waarop het bedrag stond vermeld uit handen van CH De Wolden voorzitter Christaan Hendriksen.

Jul 07, 2017 - Na tien succesvolle veilingen melden WSS-paarden zich keer op keer op hoogste niveau


De springpaarden en –veulens uit De Wolden Summer Sale blijven doorbreken in de internationale springsport. Nadat Zilversprings onder de Canadese Elizabeth Gingras zich vorig jaar in de kijker sprong met het oog op de Olympische Spelen, is 2017 hét jaar van Christopher Surbey en de Corland-merrie Cavarola – de veilingtopper van De Wolden Summer Sale in 2011. De veilingcollectie van 2017 is wederom doordrenkt met talent, zowel bij de springpaarden als bij de veulens.

 

Het percentage internationale springpaarden uit voorgaande edities van De Wolden Summer Sale is nog steeds enorm; meer dan vijftig procent van de zevenjarige of oudere geveilde springpaarden spring op 1,35m-niveau of hoger. Vorig jaar maakte Zilversprings goede reclame voor De Wolden Summer Sale. De Silverstone-zoon was onder het zadel van Elizabeth Gingras lang in de strijd om een teamplek voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en gooide hoge ogen op concoursen als Spruce Meadows en Gijon. In Calgary, Spruce Meadows werd Zilversprings nog tweede in de vijfsterren Grand Prix in juli; in Gijon won Team Canada de landenwedstrijd mede dankzij een dubbel foutloze ronde van Zilversprings.

 

Doorbraak Cavarola

In 2017 breekt er echter nog een Canadese combinatie door met een De Wolden Summer Sale-product. De tienjarige Cavarola (Corland x Wellington) sprong zich onder Christopher Surbey enorm in de kijker de afgelopen maanden. In Wellington, ’s-Hertogenbosch en Spruce Meadows zette de schimmel bijzonder aansprekende resultaten neer, met als hoogtepunt een overwinning in een vijfsterren rubriek op Spruce Meadows in juni.

Inmiddels is de Lupicor-zoon Adamo een ruiterwissel ondergaan en springt tegenwoordig onder het jonge Amerikaanse talent Chloe Reid. De twaalfjarige ruin was een periode succesvol onder het zadel van Abigail McArdle, maar kwam onlangs bij Chloe Reid terecht. Hun debuut wedstrijd op Outdoor Gelderland was met een vierde plaats in een driesterren rubriek direct een succes. De afgelopen maanden sprong de ruin naar goede resultaten met de Amerikaanse amazones Marilyn Little en Molly Ashe.

 

Interessante veulens

De veilingcollectie van dit jaar zit wederom boordevol talent. Zo worden er springveulens aangeboden van de Grand Prix-springhengsten Zirocco Blue VDL, Corporal en Glasgow van ’t Merelsnest. Maar ook veelbelovende verervers als I’m Special de Muze en Falaise de Muze zijn vertegenwoordigd met nakomelingen. Daarnaast zijn er veulens van de stempelhengsten Douglas en Cornet Obolensky en van de jonge hengsten Impressive VDL en Hardwell.

 

Opvallende springpaardencollectie

De sportpaarden collectie bestaat dit jaar uit vijf- en zesjarige springpaarden, die allen over een groot potentieel beschikken. Een bekend lid van de collectie is bijvoorbeeld de Cantos-zoon Genua, die dit jaar de GMB-competitie in Drachten op naam schreef. Eerder sprong de opvallende ruin al naar een tweede plaats in de GMB-finale in 2016 en een overwinning bij de vijfjarigen in Geesteren. De andere zesjarigen zijn onder meer de machtig springende Gold Finger (v. Carrera VDL), de vermogende en ongecompliceerde Gringo (v. Phin Phin), de over extra kwaliteit beschikkende Spartacus-dochter Grace en de bloedmooie, getalenteerde Gindependence J.W.B. (v. Baltic VDL) uit de stam van Bugatti VDL, Southwind VDL en Freeman VDL.

 

Sterke groep vijfjarigen

De groep vijfjarigen is ook dit jaar bijzonder getalenteerd. Zo is er bijvoorbeeld Huub HBC (v. Charisma), die in de GMB-finale tweede werd en maar liefst een 9 voor springtechniek en rijdbaarheid ontving. Maar is er ook Hiphop (v. Dakar VDL), die niet alleen opvalt vanwege zijn springmanieren en vermogen, maar ook met zijn rijdbaarheid en balans. Naast een talentvol springpaard zou Hiphop ook een interessant equitation-paard kunnen zijn. Dan is er de kwaliteitsvolle Himara (v. Indoctro), die 8’en scoorde in de IBOP en over veel reflexen beschikt. Tot slot zijn er Harley (v. Tygo) – een getalenteerde halfbroer van Chinook die tweede werd in de Grand Prix van Sankt Gallen – en de Dallas VDL-zoon Happyboera die met zijn goede instelling en vermogen zowel voor een amateur als professional geschikt lijkt te zijn.

 

 

Jul 19, 2016 - Elrite JR en Livona HBC veilingtoppers in de Wolden Summer Sale

De veulens en springpaarden werden gisteravond voor goede prijzen verkocht in de Wolden Summer Sale editie 2016. De springpaarden werden verkocht voor een gemiddelde verkoopprijs van € 52.300. Paarden werden verkocht naar o.a. Iran, Italie en Amerika. De veilingtopper werd de talentvolle 7-jarge merrie Elrite JR (Arezzo x Ahorn), die verkocht is aan een Amerikaanse amazone. Bij de springveulens werd de chique Livona HBC (Cornet Obolensky x Cantos) het duurst verkochte veulen. Zij werd geveild aan een Italiaanse koper voor € 13.500. Voor de veulens lag de gemiddelde verkoopprijs op € 7.416,-.

De verkoopresultaten waren als volgt:

VEULENS
Loverelia Carrera x Indoctro € 9.500
Lorenzo Arezzo x Cantos € 8.250
Litha VL Douglas x Baloubet du Rouet € 6.250
Larina J.W. B. Baltic x Mr. Blue € 6.500
Lanston Dakar x Cantos € 5.250
Lawan HBC Gullit HBC x Kroongraaf € 5.250
Liberty Grandorado TN x Cantos € 8.250
Livona HBC Cornet Obolensky x Cantos € 13.500
Leonardo Diterma Gullit HBC x Alicante HBC € 4.000

PAARDEN
Grabando Up to Date x Contendro € 90.000
Gaminka Chellthago Z x Numero Uno € 55.000
Gardour R-E Harley x Fruhling € 75.000
Gino Indoctro x Zeus € 40.000
Elrite JR Arezzo x Ahorn € 115.000
Formillion Emilion x Capitol € 32.000
Ghayano Bernini x No Limit € 30.000
Estoril Vaillant x Conway € 28.000
Goleva Up To Date x Lupicor € 34.000
Gontos C Cantos x Vincenzo € 24.000

Jul 06, 2016 - Olympische Spelen Rio de Janeiro lonken voor Wolden Summer Sale-veilingpaard Zilversprings

Na negen succesvolle veilingjaren van de Wolden Summer Sale wordt de lijst van geveilde internationale toppers ieder jaar langer en langer. En daar zou dit jaar zo maar een Olympisch springpaard bij kunnen komen! De Canadese Elizabeth Gingras en Zilversprings (Silverstone x Emilion) zijn nog volop in de strijd om een plekje in het Canadese springteam voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

In 2010 werd Zilversprings op zesjarige leeftijd geveild via de Wolden Summer Sale van organisatoren en selecteurs Jan Schep, Jan Broek en Wiepke van de Lageweg. Het fokproduct van D.M. Leistra uit Heerenveen werd op jonge leeftijd gespot door de Wolden Summer Sale-selecteurs en brak als tienjarige in 2014 internationaal door onder het zadel van de Zwitser Alain Jufer. Niet veel later nam de Canadese amazone Elizabeth Gingras – trainend bij oud-Olympisch kampioen Eric Lamaze – de schimmel over. Met succes, want de eerste internationale overwinningen lieten niet lang op zich wachten. In 2014 wonnen Zilversprings en Gingras de Grote Prijs van Calgary en in 2015 kwam daar de Grote Prijs van Coapexpan bij. Dit jaar sprong de Silverstone-zoon al naar de vierde plek in een 1,55m rubriek op Spruce Meadows, Calgary.

Maar Zilversprings is niet het enige razend succesvolle sportpaard afkomstig van de Wolden Summer Sale. Zowel de geveilde veulens als de springpaarden zijn internationaal op alle niveaus doorgebroken. Grote namen als Another Pleasure (Robert Vos en Peter Geerink), Benibantos (Alireza Famil Bakthiari), Bling Bling (Abdullah Al Sharbatly en Eoin McMahon), Valdato (Julia Kayser en Cara Reather) en Tatjana (Karim Fares) zijn al langer bekend bij het grote publiek, maar ook nieuwe toppers dienen zich aan. Neem de KWPN-goedgekeurde Dantos HBC (Cantos x Numero Uno) die grote indruk maakt onder Willem Greve of Eurohill’s Alcatraz (Heartbreaker x Polydox), die onder Mark Bunting onder meer de Grote Prijs van Wierden, Hardenberg en Vragender op naam schreef. Vergeet ook niet de Lupicor-zoon Adamo die onder de Amerikaanse Abigail Mc Ardle met succes op 1,60m Grand Prix-niveau uitkomt nadat hij eerder onder de Syrische ruiter Shady Ghrayeb onder meer de Grote Prijs van Ghantoot op naam schreef.  Of Coral Reef Aajee die eveneens op 1,60m-niveau springt onder de Amerikaanse Ann Knigth Karrasch. Een bekende naam is ook Balans Rv (Cardento x Emilion), die onder Hillary McNerney vorig jaar internationale rubrieken in Brussel en Los Angeles won en dit jaar in Eindhoven ook al eens vooraan stond.  En dan heb je nog veelbelovende talenten als Cicomein (Chacco Blue x Jus de Pomme) die al op 1,50m-niveau springt onder de Japanner Taizo Sugitani, Biallon H (Indoctro x Wisconsin) die doorbreekt met Tina Yates-Di Landri, Etos HBC (Cantos x Kroongraaf) die op zevenjarige leeftijd al 1,40m springt onder Yasser Al Sharif, Cavarola (Corland x Wellington) die onder de Canadese Chris Surbey succesvol was in Spruce Meadows, et cetera. Behalve succesvolle springpaarden kent de Wolden Summer Sale ook nog een bijzonder succesvol eventingpaard, namelijk Ardenco. Deze Cardento-zoon won onder de Belg Vincent Martens de CIC2* van Helvoirt, was tweede in de CIC2* van Breda en derde in de CIC2* van Barocca d’Alva, Portugal. Als vijfjarige werd Ardenco al Belgisch kampioen bij de eventingpaarden. In de hunterring sprong eerder dit jaar Bunistar (Unistar x Casimir) naar een overwinning in de met 100.000 dollar gedoteerde ‘handy round’ onder Hugh Mutch in de internationale hunter Derby op HITS Thermal.

Het percentage succesvolle sportpaarden van de Wolden Summer Sale wordt ieder jaar hoger en hoge. Meer dan 50 procent (!) van de zevenjarige of oudere geveilde springpaarden springt reeds op 1,35m-niveau of hoger en er bestaat dan ook geen twijfel over dat er zich in de collectie van dit jaar wederom internationale toppers zullen bevinden. Zaterdag 16 juli vanaf 19:00 uur zullen op het concoursterrein van CSI De Wolden in Veeningen negen zorgvuldig geselecteerde springveulens en tien zeer getalenteerde, correct opgeleide springpaarden geveild worden. Op donderdag 14 juli zal vanaf 17:00 uur de presentatie van de springpaarden plaatsvinden en voorafgaand aan de veiling op zaterdag 16 juli zullen vanaf 17:00 uur de veulens getoond worden.

Voor meer informatie over de te veilen paarden kunt u contact opnemen met Jan Broek (+316-53418452), Janko van de Lageweg (+316-51815225) of HBC Stal (0561-421244).

Apr 06, 2016 - Bunistar (Unistar x Casimir, ex Balotelli) won de ‘handy round’ van de $ 100.000

Bunistar (Unistar x Casimir, ex Balotelli) won de ‘handy round’ van de $ 100.000 international hunter Derby tijdens het HITS Thermal festival in the USA. Hij eindigde als 5e in de eindstand met zijn ruiter Hugh C. Mutch.
Bunistar werd verkocht in de Wolden Summere Sale 2013

Jan 22, 2016 - Bling Bling won CSI3* concours van Sharjah

Bling Bling (Regilio x Matterhorn) werd eind 2015 verkocht aan de Olympische ruiter Abdullah Al Sharbatly. Vandaag wonnen ze een 1.40m rubriek tijdens het CSI3* concours van Sharjah. Bling Bling werd verkocht in de Wolden Summer Sale 2011.

Dec 17, 2015 - Icarus P is door naar de 2de bezichtiging!

Icarus P (Biscayo x Abantos) verkocht op De Wolden Summer Sale 2013 is door naar de 2de bezichtiging! Gefeliciteerd aan de eigenaren en succes in Den Bosch.

Dec 07, 2015 - Benibantos (Cardento x Orlando) 7e in de Grote Prijs van Salzburg

Benibantos (Cardento x Orlando), gereden door Alireza Bakhtiari werd 7e in de Grote Prijs van Salzburg. Benibantos werd verkocht in de De Wolden Summer Sale 2014.

Oct 04, 2015 - Another Pleasure en Peter Geerink 2e in de Grote Prijs van CSI Salland

Another Pleasure (For Pleasure x Ramiro) en Peter Geerink, eindigden als 2e in de Grote Prijs van CSI Salland.
Another Pleasure werd verkocht in de Wolden Summer Sale 2011

Aug 15, 2015 - Happy Zensi GR 5e Nationale Merriekeuring

Happy Zensi GR (Zirocco Blue x Cantos), in eigendom van Van der Maat Springpaarden BV, eindigde op een mooie 5e plaats tijdens de Nationale Merriekeuring voor 3-jarige springmerries. Happy Zensi GR werd als veulen verkocht in de Wolden Summer Sale 2012. 

Jul 20, 2015 - Opbrengst paardenveiling CSI De Wolden

De Springpaarden en veulens zijn goed verkocht afgelopen zaterdag tijdens de Wolden Summer Sale veiling gehouden tijdens het CSI 2* De Wolden. De veilingtopper van de veulens werd het charmante merrieveulen Keralsina (Kannan x Heartbreaker), zij werd afgeslagen door veilingmeester ernesto Canseco voor € 10.500.  Maar liefst drie paarden gingen van de hand voor een bedrag van 80.000 euro. Het waren de duurste paarden van deze Summer Sale: Mr. Blue Boy S Z (Mr. Blue x Libero H), Egmond W. (Zapatero x Goodtimes) en Foklahoma VDL (Nabab de Reve x Emilion) brachten de hoogste prijs op.

De paarden en veulens werden verkocht naar Nederlandse kopers en er waren ook kopers uit Ierland, Duitsland, Iran, Turkije, Zwitserland en Mexico.

Veulens

Kilimanjaro Arezzo x Indoctro € 7.000
Keralsina Kannan x Heartbreaker € 10.500
King Charisma x Cantos € 4.000
Kansas ST Quasimodo vd Molendreef x Caretino € 6.250
Kandice Diva Corland x Cardento € 9.750
Kensington Emilion x Indoctro € 7.500
Kivona HBC Charisma x Cantos € 4.000
Katosca HBC Dantos x Kroongraaf € 4.500
Kentucky Balia Charisma x L’Esprit € 4.500


Sportpaarden

Excelsior Diamant de Semilly x Carnute € 55.000
Feylin W Quidam de Revel x Cassini € 60.000
Frans H Tangelo vd Zuuthoeve x Lux € 60.000
Egmond W Zapatero x Goodtimes € 80.000
Elon HBC Cantos x Calvados € 65.000
Eleganto Indoctro x Ahorn € 77.500
Mr. Blue Boy D Z Mr. Blue x Libero H € 80.000
Quidam’s Fleetwood Mac Quidam B Z x Furinos € 26.000
Fernando VDL Baltic x Cassini € 48.000
Foklahoma VDL Nabab de Reve x Emilion € 80.000

 

Jun 25, 2015 - Happy Zensi GR (v. Zirocco Blue) Kampioen CK Utrecht

Afgelopen vrijdag werd  Happy Zenzi GR (Zirocco Blue VDL x Cantos) Kampioen van de springmerries tijdens de Centrale Keuring van Utrecht. Happy Cenzi GR is in eigendom van  K. van der Maat uit Houten en gefokt door  T. Griffioen uit Nieuw-Roden.

Happy Cenzi GR werd als veulen verkocht op de Wolden Summer Sale in 2012.

Apr 27, 2015 - Zilversprings wint 4*  Grote Prijs in Mexico

Opnieuw een succesvol veilingpaard. Zilversprings (Silverstone x Emilion) won met haar amazone Elizabeth Gingras de Grote Prijs van het CSI4* Coapexpan in Mexico. Zilversprings werd verkocht in de Wolden Summer Sale 2010.

Apr 13, 2015 - Another Pleasure 3e in Grote Prijs CSI 3* San Giovanni in Italie

Another Pleasure (For Pleasure x Ramiro) , die nu gereden wordt door Peter Geerink,  eindigde gisteren op een mooie 3e plaats in de 1.50m Grote Prijs van het CSI3* concours van San Giovanni in Italie. Another Pleasure werd verkocht in de Wolden Summer Sale 2011.

Mar 28, 2015 - Ardenta wint in Oliva

Felicitaties voor Ardenta (Cardento x Peter Pan) en haar amazon Dominique Roelofsen met de overwinning van een 1.40m rubriek tijdens het CSI van Oliva in Spanje afgelopen weekend.Ardenta werd verkocht in de Wolden Summer Sale 2011.

Mar 17, 2015 - Cicomein wint in Wellington

De Chacco Blue-merrie Cicomein won afgelopen weekend een 1.40m rubriek tijdens de WEF in Wellington (USA).  Een week eerder werd ze met haar ruiter Darragh Kenny ook al 7e en 9e in 1.40m rubrieken. Cicomein werd in de Wolden Summer Sale 2013 verkocht naar Amerika.

Feb 22, 2015 - Benibantos 4e in Grote Prijs Vestfold

Er waren geweldig mooie resultaten voor Benibantos (Cardento x Orlando) en zijn Iranese ruiter Alireza Famil Bakhtiari tijdens het CSI Vestfold in Noorwegen. Ze werden 4e in de Grote Prijs en 2e in de kwalificatie voor de Grote Prijs. Benibantos werd afgelopen zomer aan de Iranees verkocht in de Wolden Summer Sale.

Aug 01, 2014 - Succes voor veilingpaarden uit ‘De Wolden Summersale’ in de Grand Prix CSI de Wolden

In de Grand Prix van CSI de Wolden namen twee paarden uit ‘De Wolden Summersale’ deel. Beide paarden eindigden in de top 6. 

Another Pleasure werd gereden door Robert Vos en is als tweede geplaatst. Another pleasure (v. For Pleasure) is in 2011 verkocht in de veiling van ‘De Wolden Summersale’.

Valdato werd gereden door Cara Reather en is als zesde geplaatst. Valdato (v. Emilion) is in 2007 verkocht in de veiling van ‘de Wolden Summersale’. 

Aug 01, 2014 - Goede prijzen op de Wolden Summersale

De collectie springpaarden en springveulens werden voor goede prijzen verkocht gisteravond tijdens de Wolden Summer Sale. Er was veel buitenlandse belangstelling voor de veiling. Vier springveulens vertrekken naar de USA waaronder de veilingtopper Jelrelia (Douglas x Indoctro) van fokker J. Reitsma uit Driesum. Jelrelia werd verkocht voor € 10.500. De gemiddelde verkoopprijs van de veulens was € 5775,-

Van de springpaarden zijn er o.a. 3 paarden verkocht naar Canada, 1 naar Zwitserland en 2 paarden vertrekken naar Iran. Voor de springpaarden werden goede prijzen betaald. Het duurste paard van de avond werd Cavarola (Corland x Wellington), deze 7-jarige merrie is voor € 110.000 verkocht naar Canada. De gemiddelde verkoopprijs was € 67.200.

Jul 22, 2013 - Summer Sale 2013 levert mooi resultaat op

De zevende editie van de Summer Sale trok niet alleen veel belangstellende kijkers, maar ook kopers uit binnen- en buitenland. Onder leiding van veilingmeester Bert de Ruiter vond de gehele selectie kwaliteitsveulens en veelbelovende springpaarden een nieuwe eigenaar. Gastheer Jan Broek was na afloop zeer opgetogen. Uit zijn stal was de veilingtopper van de avond afkomstig: de zesjarige Cocabanta (Douglas x Woccabanta), die voor het bedrag van € 120.000 naar haar nieuwe stal in Engeland mag verhuizen. Samen brachten de acht veulens 53.500 euro op en de tien vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden waren goed voor 569.000 euro. 

Ook Jan Schep (HBC Stal) was zeer positief. ‘Het was een sfeervolle veiling met heel onverwachte kopers’, zei hij. Hij vervolgde: ‘Ik heb al eerder gezegd: de kwaliteit van de paarden bepaalt de veiling en dat was vanavond ook zo. Ik ben zeer tevreden over het resultaat’.

Er waren kopers uit binnen en buitenland. Twee van de veulens zullen net als ‘Cocabanta’ de oversteek naar Engeland maken, en een veulen andere vertrekt naar Chili. Onder de springpaarden zijn er twee naar de USA en een naar Canada verkocht en de overige blijven in Nederland.

Jul 03, 2013 - VDL Another Pleasure 3e in Grote Prijs Sibculo

VDL Another Pleasure (For Pleasure x Ramiro) en Robert Vos zijn 3e geworden in de Grote Prijs van Sibculo. Another Pleasure is verkocht door de VDL Stud in de Wolden Summer Sale in de editie 2011. Een zeer goed resultaat voor de 8-jarige ruin voor wie dit pas zijn derde Grote Prijs was. Eerder in het Belgische Vlamertinge waren ze ook dubbel nul in de Grote Prijs en eindigde het duo als 4e en ook wonnen ze een 1.40m rubriek in Sint-Katelijne-Waver.

Jul 03, 2013 - De Wolden Summer Sale op Facebook

De Wolden Summer Sale heeft nu ook haar eigen Facebook pagina. Bezoek de pagina en ‘like’,: https://www.facebook.com/pages/De-Wolden-Summer-Sale/266800140126055?ref=hl

Jul 03, 2013 - Bling Bling Succesvol in internationale jonge paardenrubrieken

Bling Bling (Regilio x Matterhorn) heeft met zijn ruiter Alex Duffy al een aantal aansprekende resultaten neergezet in internationale jonge paardenrubrieken. De nu 7-jarige ruin die in de Wolden Summer Sale van 2011 werd verkocht, was in 2012 twee maal 2e in Oliva Nova. In het voorjaar van 2013 was hij 2e en 6e in de 7-jarigen rubriek van Arezzo en in Drachten was er een dubbele nulronde in Drachten.

Jul 23, 2012 - De Wolden Summer Sale zorgt voor een klinkende kassa

Letterlijk en figuurlijk als smaakmaker en “warming-up” voor de veiling werd een dinerbon voor 4 personen bij het sterrenrestaurant de Groene Lantaarn in Zuidwolde geveild. Niemand minder dan de Commissaris van de Koningin in Drenthe, dhr. Jacques Tichelaar, acteerde als veilingmeester voor de dinerbon. De opbrengst van de veiling van deze dinerbon gaat naar een goed doel, de Stichting Scan4Jet, die zich inzet voor kankerpatiënten. Aan het eind van de avond kon “Assistent Veilingmeester” Jacques Tichelaar een cheque over € 2.000 aan de stichting Scan4Jet overhandigen.

Naar afloop van de veiling toonde organisator Jan Broek zich als een tevreden man. “De kwaliteitsvolle veulens gingen voor een normale prijs van de hand en de veiling van de fantastische collectie springpaarden was ronduit zeer tevredenstellend.” De paarden vertrekken vanuit de Wolden in alle windstreken met kopers uit Amerika, Argentinië, Egypte en België. Met een gemiddelde prijs van € 50.000 hebben de kopers uitstekende paarden voor een goede prijs kunnen kopen.

Smaakmakers van de veiling waren duidelijk de merrie Arusa H, een zeer getalenteerde 7-jarige schimmelmerrie afstammend van de hengst Corland x Indoctro. De andere publiekstrekker was de merrie Chique Z, die haar naam alle eer aandeed. Chique Z is een prachtig bloedgefokte merrie met de Zangersheide hengsten Carthino Z x Canabis Z in haar pedigree. “De twee duurste paarden komen op uitstekende stallen terecht, Chique Z verhuist naar de stal van oud-wereldkampioen Jos Lansink en Arusa H gaat naar de talentvolle jonge amazone Kirsten Rikkert ”, vertelt Jan Broek. “Op deze manier kunnen we er vanuit gaan dat de paarden verder goed opgeleid en begeleid worden en wij er ook in de toekomst nog iets van deze paarden gaan horen.”

Jul 18, 2012 - Diner voor 4-personen geveild voor het goede doel tijdens de Wolden Summer Sale

De veiling van de Wolden Summersale wordt geopend met het veilen van een diner voor 4 personen in, aangeboden door Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Het restaurant is bekroond met 1 Michelin ster, 17 punten Gault Millau en nr. 33 in de Lekker top 100, kortom een garantie voor een heerlijke culinaire avond voor 4 personen

De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Scan4 Jet.

Stichting SCAN 4 JET is een initiatief van twee jonge Hoogeveners, Maarten Molenberg en Arjan Schuinder, die zich inzetten om de Hoogeveense Stichting JET te ondersteunen. Dit doen zij door deel te nemen aan de ScanCoveryTrial, zijnde een Goede Doelen Rally waarbij alle equipes meedoen voor het KWF en daarnaast een individueel Goed Doel steunen. In geval van SCAN 4 JET is dit Stichting JET.

Stichting JET motiveert en ondersteunt kankerpatiënten om te sporten, dit in de vorm van advies en financiële steun. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat sporten tijdens kanker niet alleen een positieve uitwerking heeft op het lichaam, maar juist ook op de geest. Men krijgt er weer veel energie van terug om de strijd aan te gaan met de verschrikkelijke ziekte. JET is dan ook een afkorting voor Je Energie Terug.
 

Jul 18, 2011 - € 190.000 voor de topper op De Wolden Summer Sale

8 zeer kwaliteitsvolle springgefokte veulens en 10 direct inzetbare springpaarden vormden een fantastische collectie voor de De Wolden Summer Sale. Veilingmeester Bert de Ruiter presenteerde de paarden en veulens weer op zeer vakkundige wijze. Het duurste veulen van de veiling werd het charmante en hoogbenige merrieveulen Gwintosca HBC, een dochter van Alicante uit een moeder van Kroongraaf. Voor € 11.000 mocht de nieuwe eigenaar het merrieveulen naar huis nemen.


Gemiddeld werd er € 7.250 voor de veulens betaald en € 53.000 voor de springpaarden. Absolute veilingstopper werd de 6-jarige hengst Forani. Forani is een zoon van de legandarische hengst For Pleasure uit een merrie van Ramiro. Hij is bij het Oldenburger Springpaardenstamboek goedgekeurd en heeft in Duitsland al diverse overwinningen behaald. Voor de topprijs van € 190.000 blijft Forani in Nederland.

 

Jul 04, 2011 - Kwaliteit in de 5de editie van de Wolden Summer Sale

Jan Broek uit Veeningen, VDL Stud uit Bears en HBC Stal uit Boijl organiseren op zaterdag 16 juli a.s. voor de 5de maal de De Wolden Summer Sale. De veiling wordt gehouden tijdens het 2* concours CSI De Wolden.  Voor deze 5de editie heeft de Wolden Summer Sale opnieuw een collectie goede springpaarden en springgefokte veulens geselecteerd. De springpaardencollectie bestaat uit 10 fijne springpaarden in de leeftijdsklasse van 4 t/m 6 jaar. Hierin zien we o.a. de fijn te rijden 5-jarige ruin Boogie Woogie (v. Cantos), die onlangs nog de klasse M op het CH van Eext won en de kwaliteitsvolle merrie Bilavsca Fortuna (v. Caruso), die momenteel L-springen geklasseerd is. Ook geveild wordt de 6-jarige hengst Forani, een met veel vermogen springende zoon van For Pleasure die goedgekeurd is bij het Oldenburger OS stamboek. De gehele collectie springpaarden wordt gepresenteerd in een springparcours op donderdag 14 juli op het concoursterrein van CH de Wolden om ca. 17:00 uur. Op zaterdag 16 juli kunnen de springpaarden vanaf 12.00 uur op het concoursterrein worden bezichtigd en gereden (uitsluitend na telefonische afspraak).

In de veulencollectie zien we veulens met zeer interessante afstammingen, zo is het merrieveulen Gedana H nauw verwant aan de Zilveren Medaille winnares van het WK in Kentucky SNAI Seldana. Daarnaast zijn er veulens geselecteerd uit bekende moederlijnen als de Sina-stam en de Vonia-stam, en veulens met interessante buitenlandse afstammingen. In totaal worden er 8 veulens geveild. De veulens worden zaterdag 16 juli om ca. 17.00 uur gepresenteerd op het concoursterrein.

De gehele collectie springpaarden en veulens staat online op de nieuwe website van de veiling http://www.dewoldensummersale.nl.

De veiling begint om 19:00 uur en de toegang is gratis.
 

May 31, 2011 - Valdato 4de in Grote Prijs Lamprechtshausen

Opnieuw goede resultaten voor de Valdato (v. Emilion). Afgelopen weekend werden Valdato en zijn amazone Julia Kayser 4de in de Grote Prijs van Lamprechtshausen in Oostenrijk. Valdato is verkocht als 5-jarige in de Wolden Summer Sale 2007

May 25, 2011 - De hengst Dantos HBC geslaagd voor het KWPN verrichtingsonderzoek

De hengst Dantos HBC geslaagd voor het KWPN verrichtingsonderzoek te Stegeren. Hij is met 76,5 punten ingeschreven in het stamboek.
Dantos HBC werd geboren onder de naam Drogba en is gefokt door dhr. G.R. Turksema uit Roden uit de Numero Uno merrie Varaya. Als veulen werd Drogba in de Wolden Summer Sale geveild voor 15.000 euro. Drogba werd aangekocht door de HBC Stal die de hengst nu nog in eigendom heeft. De organisatie van de Wolden Summersale is verheugd dat uit de kleine groep veulens die men elk jaar selecteert voor de veiling, 8 tot 10 stuks, deze hengst is goedgekeurd voor het KWPN.
 

May 24, 2011 - Wedstrijdring onderstreept kwaliteit in De Wolden Summersale

De Wolden Summersale, dat op 16 juli haar eerste lustrum viert, onderstreept in zowel de wedstrijdring als in de keuringsbaan dat er op deze veiling veulens en jonge springpaarden van zeer hoog niveau worden aangeboden. "We hebben altijd een zeer beperkt aanbod, maar streven wel kwaliteit na. Als je ziet dat we dit jaar onze vijfde veiling organiseren en er nu al twee paarden succesvol op Grand Prix niveau actief zijn, die zelfs kans hebben om in 2012 in Londen te schitteren, dan zijn we denk ik heel goed bezig", aldus Jan Broek, die samen met Jan Schep en Wiepke van de Lageweg de initiator is van deze veiling, die dit jaar op 16 juli tijdens het CH De Wolden zal worden gehouden.

Bij de internationaal uiterst succesvolle springpaarden die via de De Wolden Summersale werden verkocht heeft Broek het dan met name over de elfjarige Tatjana (Niagara x Damiro), die samen met Emile Karim Fares zeer succesvol is. Ook Valdato (Emilion x Caretino) levert onder Julia Kayser een bijna constante stroom van zeer goede prestaties af, waardoor dit nu negenjarige paard dit jaar kan uitgroeien tot de steunpilaar van het Oostenrijkse team. Ook de van Corland afstammende Votre Dame is met Juan Andres Rodriguez regelmatig succesvol actief in wedstrijden op Grand Prix niveau. Daarnaast zijn paarden als Viper (VDL Atlantic x Nimmerdor) en Vertigo (Hemmingway x Aldato) uiterst succesvol uitgebracht in wedstrijden voor zeven- en achtjarige springpaarden in de USA en heeft Vertigo zijn eerste successen reeds geboekt in Grand Prixs", vervolgt Jan Broek, die natuurlijk ook graag melding maakt van het feit dat Zanzibar (Indorado x Goodtimes) succesvol is in internationale wedstrijden voor jonge paarden en dat Ardanta (Cardento x Peter Pan) en Zilversprings (Silverstone VDL x Emilion) zich kwalificeerden voor deelname aan de Wereldkampioenschappen op Zangersheide bij de vijf- en zesjarigen. "Let dit jaar ook eens op Aajee (Lupicor x Mermus R) met Michael Greeve, die dit jaar al diverse internationale topklasseringen wist te behalen in de rubrieken voor zes- en zevenjarigen. En ook Amethist D (Lupicor x Iroko) en Adamo (Lupicor x Ekstein) doen het goed en eindigden vorig jaar in de kampioenschappen voor zesjarigen in Syrië als eerste en tweede", aldus Broek.

Naast een klein aantal streng geselecteerde jonge springpaarden wordt er ieder jaar ook een uiterst klein aantal veulens met een hoge verwachtingswaarde als sportpaard geveild. "We zijn nog maar kort bezig, maar Drogba (Cantos x Numero Uno) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN en Eopera VDL (Zapatero VDL x Raphael) liep als veulen naar de vijfde plaats in het Nationale Veulenkampioenschap, dat ieder jaar tijdens de KWPN Paardendagen in Ermelo wordt gehouden. Omdat we zo extreem streng op kwaliteit letten denk ik dat we ook in 2011 van onze eerste lustrum veiling weer een doorslaand succes kunnen maken", aldus Broek.
De veiling wordt gehouden op 16 juli en vangt aan om 19.00 uur. Op die dag worden om 17.00 de veulens gepresenteerd en op 14 juli eveneens om 17.00 uur worden de springpaarden aan de potentiële kopers getoond. De springpaarden kunnen op de dag van de veiling op het wedstrijdterrein van het CH De Wolden door potientiële kopers zelf worden gereden.

Mar 26, 2011 - Aajee wint in Moorsele

De Lupicor-zoon Aajee heeft uitstekend gepresteerd op het CSI 2* concours in Moorsele (Belgie). Met ruiter Michael Greeve won hij een rubriek voor 6- en 7-jarige springpaarden en werd hij ook eenmaal 2de. Aajee werd in de Wolden Summer sale 2010 verkocht.
 

Feb 09, 2011 - Cantos-zoon uit de De Wolden Summersale naar Verrichtingsonderzoek

De Cantos-zoon Drogba werd vorige week tijdens de KWPN Hengstenkeuring geselecteerd voor het KWPN Verrichtingsonderzoek. Drogba is gefokt door dhr.G.R. Turksema uit Roden uit de Numero Uno merrie Varaya en werd als veulen in de Wolden Summersale van 2008 geveild voor 15.000 euro. Drogba werd aangekocht door de HBC Stal die de hengst nu nog in eigendom heeft. De organisatie van de Wolden Summersale is verheugd dat uit de kleine groep veulens die men elk jaar selecteert voor de veiling, 8 tot 10 stuks, deze hengst is doorverwezen naar het verrichtingsonderzoek.
De 5de editie van de Wolden Summersale vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 juli 2011. Naast een aantal kwaliteitsvolle springpaarden zullen er ook weer een aantal interessante veulens geveild worden.

Jan 17, 2011 - Valdato G 4de in de Grote Prijs van Zwolle

De Emilion-zoon Valdato G en zijn amazone Julia Kayser werden 4de in de Grote Prijs van Zwolle. Valdato is verkocht als 5-jarige in de Wolden Summer Sale 2007.

Oct 27, 2010 - Viper wint de Western League Finals voor 7 en 8 jarige springpaarden

Viper (Atlantic x Nimmerdor) won de Western League Finals voor 7 en 8 jarige springpaarden gewonnen in Amerika. Met ruiter Jason Mc Ardle won hij de finale met 2 foutloze rondes. Twee jaar geleden wonnen Viper en Jason Mc Ardle het kampioenschap voor 6 jarige springpaarden. Viper is gefokt door dhr. H.P. Bosker. Viper is als 5-jarige verkocht in de Wolden Summersale 2007.


 

Jul 18, 2010 - De Wolden Summer Sale 2010: 18 paarden en veulens brengen 612.250 Euro in de kas

Veeningen (C.H. de Wolden) - Zaterdagavond werden in het stampvolle veilingstent op het concoursterrein van het C.H. de Wolden 8 spring gefokte veulens en 10 veelbelovende springpaarden geveild. De veulens brachten een gemiddelde van ruim € 9.000 en een totaal van € 72.250 op. De 10 paarden werden voor een totaalbedrag van € 540.000 geveild wat de gemiddelde prijs voor deze toekomstige toppers op € 54.000 bracht.

De prijzen voor de veulens lagen tussen € 5.000 en € 12.000. De duurste veulens die allebei voor € 12.000 werden geveild, waren Feline HBC, een merrieveulen uit de HBC stal van Jan Schep, afstammend van de beroemde hengst Cantos. Het andere topveulen met de toepasselijke naam Fotogravin werd gefokt door hippisch journalist en fotograaf Jacob Melissen uit de hengst Cardento.

De 4- tot 8-jarige springpaarden waren hun kopers tussen € 24.000 en € 100.000 waard. Het duurste paard, de 5-jarige Amethist D uit de stallen van organisator Jan Broek werd gekocht door een klant uit Syrië. Deze ruin van de te vroeg overleden KWPN hengst Lupicor liet zich tijdens de presentatie voortreffelijk zien en er werd dan ook fanatiek op hem geboden.

De organisatoren, Jan Broek, de HBC Stal uit het Friese Boijl en de VDL Stud gevestigd in het Friese Bears, waren uiterst tevreden met de opbrengsten van deze ondertussen traditionele “De Wolden Summer Sales”.

“Ik ben een uitermate tevreden man”, zegt Jan Broek. “De opkomst van potentiële kopers was super, de paarden lieten zich fantastisch zien en het publiek leefde enorm mee. Zowel de top- als ook de gemiddelde prijzen weerspiegelen de kwaliteit van de door ons geselecteerden paarden. Ik mag zeker ook voor mijn collega-organisatoren, Jan Schep en Wiepke van de Lageweg spreken als ik zeg dat ook volgend jaar weer een uitstekende collectie paarden tijdens “De Wolden Summer Sale 2011” aangeboden zal worden.”
 

De Wolden Summer Sale: kweekvijver voor internationaal talent - Jul 08, 2019
 Lees meer..

Topprijzen in de Wolden Summer Sale 2018 - Jul 25, 2018

 Lees meer..

Gindependence J.W.B. voor € 200.000,- naar Amerikaanse koper - Jul 16, 2017

 Lees meer..